Tuesday, March 1, 2011

aku kompius..huhu

okay..last week aku ade 3 interview..1 kt mitc mlake.. 2 kt seri kembangan..3 kt subang jaya..
mmg dr awal aku doa dpt yg kt mitc sbb dekat dgn rumah..tige2 keje mmg wat sales...xdek kne mengena ye dgn engineering *sumpah nanges* yang subang tersebut..lps interview die trus bgtaw aku dpt keje situ..basic 1600 + 5% komisyen..target sales 20k a month..huhuhu..then today got call from yg mitc tu plak...dpt jgak yg mitc tu...tapi basic 500 je +10% komisyen...target sales 14k a month..if capai target...gaji will be 2700 + elaun kete + hp + ade reward like ipad or iphone cmtu..klu xcapai..500 jela jwbnye...yg subang tu plak...bulan ke 2 bru dpt gaji...haihhhhh....susahhhnye nk decide...ape pndpt korg??bleh tlg bg pndpt x...aku buntu..

3 comments:

aswani said...

tp basic 500 tu cm memarahkan je..ape2 pn u kne pikir sendiri..lalala..xmembantu langsung..haha

aisyah said...

pegi MITC. bukan senang nak buat sales. plus ko dok kl kena pk uma ape semua. ko dok melaka, walau gaji kecik tapi dok uma mak ayah. pastu keje ni ko buat sementara nak dapat kerja yang lagi bagus.

at the same time, ko try la hit target. mane tahu ade rezeki ko.

aku tak suggest kan ko pegi KL. pegi MITC punya.

herna said...

hahaha..tp kn echah...buat sales tu gaji 500 aje..minyak tepon sume xleh claim pape..sendiri tanggung..huhuhu..so aku rse mcm xbpe nk ptot la plak...minyak kete evo aku tu sumpah kuat mkn..mau half dr 500 tu je duit minyak crik customer..aku rse la..mcm td 1 ari aku try..sume kne crik sndiri..list ape pon xde die bg weh